"Дії в дусі загального підходу, погодженого главами держав Білорусь, Казахстан і Російської Федерації, а також з урахуванням неодноразових заяв США та Євросоюзу про можливість застосування економічних санкцій до однієї з держав – членів Митного Союзу уряди Республіки Білорусь, Республіки Казахстан і Російської Федерації підтверджують неприпустимість використання заходів економічного тиску або примусу", — йдеться в спільній заяві урядів трьох країн.

У заяві наголошується, що подібні заходи створюють штучні бар’єри в торгівлі і необгрунтовані перешкоди економічної взаємодії на території Митного союзу.

Як зазначається у заяві, санкції "утискають законні інтереси економічної безпеки держав, що загрожує завданням збитків продуктивному взаємовигідному співробітництву, розвитку інтеграційних процесів на євразійському континенті".

"Це матиме негативні наслідки, насамперед для простих громадян", — наголошується у заяві.

Уряди Білорусі, Казахстану та РФ твердо переконані, що тільки рівноправний і поважний діалог буде сприяти врегулюванню міжнародних розбіжностей, і виступають за відмову від будь-яких дій, що перешкоджають такому діалогу.