Про це йдеться у коментарі МЗС РФ.

У російському відомстві заявили, що всі домовленості, до яких прийшли Росія, Україна, США та ЄС на зустрічі 17 квітня, “були грубо порушені українською стороною”.

Замість деескалації Києвом були активізовані на південному сході країни бойові дії з використанням важкої техніки, що привело до тисяч людських жертв і масштабних руйнувань. Замість реальної конституційної реформи та налагодження діалогу з власним народом були вжиті якісь невиразні кулуарні маневри, які поки не вилилися ні в що, крім порожніх обіцянок, -— стверджує російське МЗС.

У Москві констатували, що женевський формат “не приніс очікуваного результату”.

Крім того, російське МЗС закликає українську сторону “виконати те, про що вже домовлялися й що було обіцяно зробити”. Москва, водночас, не згадує про вимоги світу до Росії забрати свої війська з території України та вплинути на проросійських терористів.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко у розмові з Державним секретарем США Джоном Керрі запропонував відновити “женевський формат” багатостороннього діалогу для мирного врегулювання ситуації на Донбасі на рівні міністрів закордонних справ. Таку ж думку висловив і Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк.