Про це він сказав перед палатами Федеральних Зборів зі спеціальним зверненням у зв'язку із заявою Криму про прийом до складу РФ.

"Російський народ став найбільш розділеним у світі. Його передавали як мішок картоплі", - сказав Путін.

Він заявив, що Крим - це російська земля, а Севестополь - російське місто. При цьому, він зазначив, що стосунки з Україною завжди будуть ключовими.

"Відносини з Україною для Росії завжди будуть найважливішими, ключовими, без жодного перебільшення", - заявив президент Росії.

За його словами, Росія завжди йшла назустріч Україні, зокрема в питаннях делімітації кордону, розраховуючи, що інтереси і права громадян РФ на її території будуть дотримуватися.

Він додав, що Росія визнала Крим частиною Росії, але кордони не визначила, адже це складний і довгий процес.

"В серці людей Крим – невід'ємна частина Росії, цей факт передавався від покоління до покоління. Чим керувався Хрущов, коли він віддавав Севастополь? Це рішення було кулуарним, людей поставили перед фактом. У людей виникло питання, чого це Крим в Україні? Тоді то була формальність, коли не можна було уявити, що Україна і Росія не разом. Що вважалося нереальним стало реальністю. І не всі розуміли драмитизм наслідків", - заявив він.

Дивіться ONLINE-трансляцію заяви Путіна.