Як повідомляють "Известия" з посиланням на джерело, близьке до МЗС Росії, список іноземних громадян, які можуть отримати відмову на в'їзд в РФ, за чисельністю дзеркально відображає аналогічні "чорні списки" Євросоюзу, а також США і Канади.

Найбільше осіб у санкційному листі Росії — американські громадяни, понад 60 осіб. Зокрема, в ньому опинилися заступник помічника президента США з національної безпеки Керолайн Аткінсон, помічники президента США Деніел Пфайффер і Бенджамін Роде, лідер фракції більшості в Конгресі США Гарі Рід, спікер палати представників Конгресу США Джон Бейнер, голова сенатського комітету із закордонних справ Роберт Менендес, сенатор Джон Маккейн.

В інших країнах кількість громадян, які не зможуть потрапити в Росію, коливається в середньому від 10 до 20 осіб.

Не виключено, що в майбутньому списки будуть розширені. Як повідомило виданню джерело, близьке до адміністрації президента Росії, за останній час в уряді і в адміністрації президента пройшло кілька нарад, присвячених санкціям. Їх результатом стала вказівка МЗС РФ посольствам в країнах, які ввели санкції щодо РФ, скласти списки громадян, які проводять активну антиросійську політику.

Тим часом російському журналісту Дмитру Кісєльову і автору фільму "Крим. Повернення на Батьківщину" Андрію Кондрашову заборонили в'їзд у Молдову на п'ять років.