Він поєднав берегову ділянку траси на російському березі з морською ділянкою, що проходить по дну Балтійського моря до узбережжя Німеччини в місті Любміне, поруч з Грайфсвальдом.

Як повідомили у департаменті інформаційної політики уряду Ленінградської області, восени нинішнього року планується почати постачання газу до Європи. Через кілька днів в Німеччині відбудеться з'єднання газопроводу "Північний потік" з європейською газотранспортною мережею. Наприкінці наступного року буде введена в дію друга черга газопроводу.

За словами технічного директора компанії "Норд стрім" Сергія Сердюкова, газопровід успішно пройшов випробування на міцність, результати яких підтвердили його готовність до безпечної експлуатації протягом як мінімум 50 років.

Транспортування газу на відстань 1200 км з Росії до Німеччини буде здійснюватися від однієї найпотужнішою у світі компресорної станції "Портова". Зазвичай відстані між станціями становлять 120-300 км.

"Північний потік" - спільний міжнародний проект компанії "Норд стрім" за участю чотирьох країн - Росії, Німеччини, Нідерландів та Франції. Будівництво розпочалося у квітні 2010 року.