"Ми вважаємо, що, якби Україна приєдналася до Митного Союзу, а потім ми скоординували б свої спільні зусилля і вели б переговори з європейцями, у нас було б більше шансів отримати кращі умови з торгових і економічних взаєминах з нашим головним партнером, а Європа залишається нашим головним торговельно-економічним партнером" , - сказав він в рамках дискусійного клубу "Валдай".

Читайте також: Оцінки ЄС про готовність України до підписання Угоди поки не існує, - Фюле

Російський лідер відзначив, що перевагою для України в асоціації з Євросоюзом буде відкриття ринків.

"Ну так, це робить більш ліберальну економіку. Чи зможе впоратися з таким лібералізмом сама українська економіка? Я не знаю, але це не наша справа, це українські партнери самі для себе повинні визначити", - сказав Путін.

Читайте також: З початку опалюваного сезону в Україні розпочнеться газова війна з Росією, - експерт

"Але в чому наша проблема? У тому, що якщо рівень митного захисту буде ще більше знижений в Україні, то в Україну хлинуть досить хороші за якістю і дешеві за ціною європейські товари. Вони будуть з внутрішнього українського ринку видавлювати товари українського виробництва. Куди? До нас. І ось це створює проблеми", - сказав Путін.

За його словами, Москва попередила Київ, що буде змушена якимось чином захищати свій ринок .

"Ми заздалегідь про це прямо і чесно говоримо, щоб потім нас не дорікали, що ми комусь щось заважаємо або піддаємо сумніву суверенне право приймати рішення про союз", - сказав він.