Заступник держсекретаря Нуланд висловила глибоку стурбованість США щодо ситуації в Україні та закликала російську сторону до мирного врегулювання проблеми, забезпечення захисту людської гідності та ухвалення політичного рішення, - повідомили в посольстві США в Москві за підсумками її візиту до Москви.

Як заступник держсекретаря США Нуланд спеціалузується у справах Європи та Євразії. Вона роз'яснила російським колегам, що США підтримують вибір України на користь Європи, ненасильницьке і виключно політичне вирішення ситуації, що склалася, а також відновлення економічного благополуччя країни за підтримки Міжнародного валютного фонду.

Читайте також: Держсекретар США закликає українську владу почути свій народ

Під час візиту Нуланд супроводжувала старший директор відділу Росії та Євразії при Раді національної безпеки США Селеста Валландер.

Вони провели зустрічі із заступниками міністра закордонних справ Росії Сергієм Рябковим та Олексієм Мєшковим, помічником президента РФ Юрієм Ушаковим і представниками російського громадянського суспільства.

До слова, українська громада США надіслала листи усім 100 американським сенаторам. У листах - прохання ввести санкції проти Президента України Віктора Януковича й урядовців.