Зокрема, рішення міськради передбачає застосування в роботі, діловодстві, документообігу, листуванні на рівні з державною мовою російської мови. Водночас, Дніпропетровський міський голова Іван Куліченко запевнив, "що всі документи, акти, рішення міськради і надалі публікуватимуться українською мовою".

"Використовувати у роботі, конференції, зборів та офіційних зібрань, крім державної мови російську мову. У разі необхідності забезпечувати відповідний переклад", – відзначили у міськраді.

Куліченко заявив, що у разі потреби вони дублюватимуться російською на вимогу організацій та закладів, зокрема дитсадків, шкіл тощо. Й додав, що у Дніпропетровську ні державна, ні російська мова "не притіснялися раніше".

"Бюджетних витрат на реалізацію положень закону про мови не передбачається, у нас документообіг ведеться в електронному вигляді. Нескладно буде працівникам за ту саму зарплатню перекласти документи на російську мову", – відзначив він.

До слова, у чотирьох районах Луганської області: Білокуракинському, Марківському, Новопськовському, Сватовському, російській мові не надаватимуть статус регіональної.

Також раніше лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок повідомив, що педагогічна нарада Берегівського району Закарпатської області звернулася до органів влади і до лінгвістичних інститутів з проханням на Закарпатті визнати українську мову іноземною.