Прес-служба Міноброни України повідомляє, що робоча група Спільного центру з контролю і координації питань про припинення вогню і поетапної стабілізації лінії розмежування сторін на Донбасі, в складі якої — представники української сторони, моніторингова група ОБСЄ та 76 військовослужбовців ЗС РФ, розпочала свою роботу сьогодні вранці.

За планом роботи робочої групи Спільного центру тільки російські представники відправляться сьогодні в місто Донецьк. Там вони планують провести зустріч з представниками незаконних терористичних бандформувань для того, щоб переконати їх припинити вогонь і почати виконувати пункти Мінського меморандуму. В цей час буде оголошена дводенна тиша. Якщо її не порушують, то почнеться послідовний відвід підрозділів сторін на узгоджені рубежі,
— йдеться в повідомленні відомства.

Керівник українського боку у робочій групі генерал-лейтенант Юрій Думанський заявив, що цей мирний переговорний процес почався не сьогодні, а з початку підписання Мінського меморандуму.

Головна мета робочої групи Спільного центру полягає в реалізації заходів, спрямованих на встановлення режиму повного припинення вогню — режиму "Тиші",
— сказав Думанський.

За його словами, цей план передбачає виведення засобів ураження калібром понад 100 мм на певні відстані і створення 30-км зони розмежування, що визначено Мінським меморандумом, а також зняття встановлених мінно-вибухових загороджень в певних районах ворогуючих сторін.

"Вкрай важливо, що ця робоча група Спільного центру буде постійно здійснювати контроль за припиненням вогню протягом усього періоду стабілізації обстановки на території Донецької та Луганської областей", — додали у Міноборони.