Про це повідомив голова Держприкордонслужби Микола Литвин.

Він наголосив, що попри офіційне завершення військових навчань в Росії, північний сусід продовжує нарощувати біля українського кордону техніку та особовий склад.

"Щодня відбувається маневрування цими військовими біля держкордону, проводяться постійні провокації біля кордону", - наголосив Литвин.

Читайте також: План Кремля: Росія поступово йде в наступ ззовні і зсередини

За словами голови Держприкордонслужби, росіяни здійснюють несанкціоновані польоти над українською територією, використовуючи гелікоптери та безпілотники.

До того ж, російську військові техніку підганяють на максимальну близькість до українського кордону, а потім повертаються на попереднє місце дислокації.

Литвин додав, що майже щоночі невідомі люди поширюють чутки про спроби перетину громадянами або групами військових українського кордону з боку Росії.

До того ж, біля кордону з Кримом зафіксовані випадки нічних запусків російськими військовими сигнальних мін у бік українських військових.

Литвин підтвердив інформацію, згідно з якою в Криму невідомі викрали певну кількість бланків українських паспортів, і російські диверсанти можуть використовувати їх для проникнення на материкову частину України.

Разом з тим Держприкордонслужба продовжує посилені заходи з охорони держкордону, а також адміністративного кордону з Кримом, зокрема, продовжується проведення технічних робіт з укріплення кордону та збільшення кількості співробітників, які проводять контроль.