Американський тижневик Newsweek пише про те, як росіяни вирушають в Україну воювати. Ця інформація базується на інтерв’ю єкатеринбурзького сайту новин із відставним офіцером російської армії Володимиром Єфимовим, який допомагає відправляти в Україну ветеранів із Росії воювати там. Хоча він і називає цих бійців добровольцями, за його словами, вони отримують платню – рядові бійці близько 1000 доларів на місяць, а офіцери – від 2000 до 4000 доларів. Однак, Єфимов на це так і не відповів на питання, хто платить військовим.

Відставний офіцер також розповів, як російські "добровольці" потрапляли на територію України.

Вперше їхали під виглядом Червоного Хреста. Отримували від місцевого відділення папери, що ми супровід. Коли доїхали, люди там залишилися. Їм дали зброю і дали бойові завдання. Зараз так само вантажимо хлопців у машину з гуманітарною допомогою і відправляємо. Їдуть в середньому на місяць,
– сказав Єфимов.

З інтерв’ю також стає відомо, що офіцер написав офіційним структурам прохання – надати військовим офіційний статус, на що йому відповіли листом зі словами: "Наразі розгляд ініціативи не є можливим. Спасибі за ваш патріотичний порив!". Єфимов також розповів, що втрати серед російських добровольців офіційно не відомі.

"Робота з відправлення ніким не координується централізовано, немає загального збірного пункту, тому й статистики немає, як і розуміння масштабів", – сказав він.

Нагадаємо, міністр оборони України Степан Полторак заявив, що на сьогоднішній день на Донбасі перебуває близько 7,5 тисяч російських військовослужбовців.