Прохоров разом із помічниками привіз більше ста коробок з підписними листами.

Спеціальна комісія вибере 20% з них і перевірить їх справжність. Якщо недійсними визнають не більше 5%, то ЦВК зможе зареєструвати Прохорова кандидатом.

“Я зібрав якісні підписи. Наші громадяни мене підтримали. Я не бачу підстав для того, щоб мене не зареєстрували. Я особисто у цьому впевнений. Думаю, що основний мій суперник - це Путін та три “думські старці”: Миронов, Зюганов та Жириновський”, - сказав бізнесмен Михайло Прохоров.

Термін подачі підписів спливає сьогодні.

Про належну кількість підписів також оголосив лідер партії "Яблоко" Григорій Явлінський, якому вдалось залучитись підтримкою російських виборців за кордоном.

Ще двоє кандидатів – Віктор Черпков та Рінат Хамієв – не змогли зібрати потрібної кількості підписів. Окрім цього, очікують листи від губернатора Іркутської області Дмитра Мезенцева та лідера незареєстрованої партії "Воля" Світлани Пеунової.

Кандидати від партії, представлених у Держдумі, – Володимир Путін, Геннадій Зюганов, Сергій Миронов та Володимир Жиріновський – збирати підписів не повинні. ЦВК їх уже зареєстрував.

Президентські вибори у Росії мають відбутись 4 березня цього року.