Після довгого розгляду позицій та клопотань, а також нескінченних нарад, судовий розгляд справи таки призначили. Колегія суддів підтримала позицію прокурорів, що справу затягувати не має сенсу. Однак захист Попова був іншої думки. За їх твердженням, обвинувальний акт ґрунтується лише на припущеннях слідчих.

Парадоксально те, що частина представників постраждалих також підтримали клопотання захисту Попова. Мовляв, обвинувальний акт треба відправити на доопрацювання у Генпрокуратуру. Прокурорів звинуватили і в тому, що вони методично намагаються обірвати зв’язок між Поповим та замовниками побиття.

Представники потерпілих стверджують: суд і прокуратура намагаються спустити справу на гальмах. Оскільки саме прокуратура та адвокати потерпілих мають довести винуватість підсудного. Тим більше Олександр Попов не вважає себе винним, бо діяв згідно із посадовими обов’язками.

Адвокат колишнього чиновника каже, що зацікавлений, аби суд був публічним та прозорим. Під час наступних засідань залучатимуть свідків: колишніх нардепів та навіть прем’єр-міністра. А об’єктивінсть суду можна буде оцінювати уже з 23 березня.