Підводний літак

Персональний підводний човен для товстосумів з простим управлінням і вражаючими можливостями. DeepFlight Super Falcon схожий на футуристичний літак – має видовжений корпус, хвіст та крила. Їхній розмах – 2,7 м, а загальна довжина човна – понад 6 м.

Він може занурюватися на глибину до 490 м і розвивати там швидкість понад 11,2 км/год. Цікаво, що процес заглиблення відбувається унікальним способом – за принципом кита. Електромотор створюють спеціальну тягу для для прискорення вниз.

Як кажуть у Hawkes Ocean Technologies, субмарина доволі проста в управлінні – керувати нею зможе кожен охочий. Достатньо пройти триденний курс вартістю 15 000 доларів, а потім викласти 1,5 млн доларів за сам човен. Хоча, є можливість взяти Super Falcon на прокат – дводенний вояж обійдеться всього лише у 10 000 доларів.

Сферичний дисплей

Кульоподібний прозорий пристрій відтворює тривимірні об'єкти і дозволяє користувачам взаємодіяти з ними. Всередині Spheree, а саме так назвали новинку, розташовані 8 мініпроекторів – вони утворюють окремі елементи зображення на внутрішній поверхні кулі. Спеціальне програмне забезпечення склеює їх в одне ціле.

Система Motion-Tracking за допомогою шести інфрачервоних камер відстежує переміщення користувача. Завдяки цьому зображення завжди позиціонується під правильним кутом без спотворень. Крім того, до складу розробки входить технологія Leap Motion – саме вона дозволяє людині взаємодіяти з 3D-об'єктами. Їх можна ліпити, обертати, наближати чи віддаляти.

За словами бразильців – Spheree має перспективи у різних галузях. Такі дисплеї можна використовувати і у відеоіграх, і як звичайні іграшки, а також під час презентацій проектів в офісі і навіть у музейних експозціях.