Овочева зарядка

Зарядити смартфон за допомогою картоплі та яблук. Британський підрозділ Nokia, спільно з мультимедійним художником Калебом Черлендом та мережею магазинів мобільної електроніки Carphone Warehouse представили "найорганічнішу зарядку".

В рамках проекту організатори спорудили стенд завширшки 6 м і заввишки 2,5 м. На ньому розмістили 800 картоплин і яблук, з'єднавши мідним дротом та оцинкованими цвяхами.

Загалом установка може генерувати струм 20 міліампер і напругу 6 вольт. Чого виявилось цілком достатньо, щоб заряджати смартфон, зокрема – Nokia Lumia 930.

7 пальців на руці

Науковці Массачусетського технологічного університету представили робота, здатного розширити можливості людської руки. Два додаткові пальці кріпляться на зап'ястя поверх спеціальної сенсорної рукавиці, і реагують на рухи кисті завдяки кільком датчикам.

За допомогою цього пристрою користувач може однією рукою тримати такі предмети і виконувати такі дії, для яких зазвичай потрібно обидві кінцівки. Приміром – розмішати цукор у каві.

Зараз науковці планують вдосконалити алгоритм роботи, що дозволить розробці розраховувати не лише рухи пальців, але й силу захоплення. Крім того, робота хочуть зробити компактнішим і складаним, щоб він вміщався у браслет звичайного наручного годинника.

Стабілізатор для iPhone

Роботизований стабілізатор Hando дозволить писати якісне відео на смартфон на ходу – без тремтіння та ривків.

Завдяки новітнім електромеханічним технологіям відстеження руху та положення пристрій може самостійно стабілізувати камеру. Таким чином оператор має змогу повністю зосередитися на виборі ідеального кадру.

Батареї Hando вистачає на 5 годин, кріплення також підходить для GoPro. На Kickstarter можна оформити попереднє замовлення на пристрій за 300 доларів.