Контроль зброї поліцейських

Сенсор монтується у приклад, після цього синхронізується через Bluetooth зі смартфоном офіцера. Телефон своєю чергою відправляє сигнал на контрольний пункт. Таким чином оператор в реальному часі отримає попередження, якщо поліцейський дістав пістолет з кобури і відкрив вогонь. Більше того – додаток передає точні географічні координати.

За словами Yardarm Technologies, їхня розробка допоможе зменшити неконтрольоване використання зброї, а також дозволить оперативно поінформувати інших правоохоронців про те, що їхній колега потрапив у скрутну ситуацію.

Зараз датчик тестують у поліцейський відділках кількох штатів США. Якщо випробування пройдуть успішно, то технологію можуть взяти на озброєння вже наступного року.

Розумна футболка для "качків"

Яким м'язам потрібно приділити більше уваги, а яким менше – покаже новітня термочутлива футболка. Radiate – саме так назвали розумний одяг для спортсменів – виготовлений зі спеціальної тканини, яка змінює змінює свій вигляд під впливом тепла.

Під час нагрівання окремі ділянки футболки отримують інший відтінок. Завдяки цьому спортсмен може переконатися, що качає самі ті м'язи, які потрібно. А новачок вже на першому занятті побачить, що пітніє не дарма. Цікаво, що інтенсивність забарвлення Radiate відповідає рівню навантаження на ті чи інші м'язи під час виконання вправи. За словами розробників, в основу цього механізму лягли технології NASA.

Поставки Radiate планують розпочати вже цієї осені. Творці обіцяють не лише футболки для "качків", а й одяг для різних видів спорту.

Bluetooth-валіза

Розумна валіза, яка ніколи не загубиться у дорозі. Bluesmart обладнана модулем Bluetooth, завдяки чому її можна синхронізувати зі смартфоном. За допомогою фірмового додатку власник може блокувати та відкривати електронний замок, визначати координати валізи, а також вираховувати пройдену відстань.

Крім того, завдяки вбудованим терезам, Bluesmart визначає вагу поклажі. Таким чином користувач заздалегідь дізнається, чи можна взяти валізу в салон літака.

У продажу Bluetooth-валіза з'явиться через рік. Попередня ціна – 450 доларів.