Браслет-квадрокоптер

Новоспечена команда розробників під назвою Nixie представила квадрокоптер з камерою та гнучкою конструкцією. Завдяки еластичному пластиковому корпусу дрон може складатися в наручний браслет.

У потрібний момент його можна активувати і відпустити у політ просто з руки. Nixie здатний самостійно визначити власника та слідувати за ним, постійно знімаючи відео чи фотографії. Працює апарат на базі платформи Intel Edison. Поки що ним можна керувати лише з мобільного додатку, однак розробники обіцяють створити систему розпізнавання жестів на відстані.

До слова, проект Nixie став фіналістом конкурсу натільної електроніки Intel Make it Wearable. Розробники вже отримали 50 тисяч доларів, а у випадку перемоги можуть претендувати на призові розміром 100, 200 чи навіть 500 тисяч доларів.

Екшн-камера Hero4

GoPro представила нову екшн-камеру – Hero4. Девайс доступний у варіантах Black і Silver Edition, а також HERO, який замінить White edition.

Перша модель вміє писати відео у форматі 4K зі швидкістю до 30 кадрів на секунду, і в форматі FullHD – на 120 кадрах на секунду. Silver Edition має скромніші можливості. Зокрема, 4К-відео камера здатна знімати лише при 15 кадрах на секунду. Зате вона обладнана сенсорним дисплеєм. Бюджетна версія HERO може писати лише відео у форматі FullHD при частоті не більше 30 кадрів на секунду, а також робити 5-мегапіксельні фотографії. Корпус цієї моделі водонепроникний, акумулятор – незнімний.

Порівняно з третіми GoPro, новинки мають чутливіший мікрофон, вбудовані модулі GPS та Wi-Fi, а також витримують занурення на глибину до 40 метрів. Крім того, з'явилась можливість ручного налаштування кольорової гами, експозиції, світлочутливості ISO, а ще – нові режимі нічної зйомки.

Офіційні ціни GoPro Hero4 наступні: версія HERO коштує 130 доларів, Silver Edition – 400, а Black Edition – 500 доларів.