За його словами, режиму тиші на Донбасі як не було, так і немає. Противник веде атаки тільки з підтримкою невеликих артилерійських найманих сил і без російської підтримки їхні удари суттєво скоротились – саме тому інтенсивність дій знизилась.

Техніку вони не відводять далеко. Техніка вся залишається, залишаються російські підрозділи, але вони відвели їх від лінії фронту, вони не приймають участі бойової...Наступальні дії здійснюють загони ударної частини російських найманці. Російські війська здійснюють охорону тилового району, здійснюють постачання та артилерійську підтримку, – розповів Бутусов.

Він також розповів, що наші війська, на жаль, ведуть бої в невигідних умовах, так як обстановка сприятлива для атак ворога, але завдяки тому, що українські військові тримаються там вже не один місяць – вдається утримувати позицію.

Щодо того, чи є ймовірність того, що події в донецькому аеропорту можуть перетворитись в "іловайські котли" Бутусов сказав:

Зараз це не Іловайськ. Справа в тому, що іловайське угруповання від наших головних сил відділяло як мінімум 30 км...Там тримали оборону російські війська, вони побудували 3 рубіжа, котрі наші війська подолати не могли. А тут обстановка інаша – тут є досить коротка комунікація, противник не може її наглухо перекрити, і на відміну від іловайська, постійно зберігається артилерійська підтримка.

Читайте також: У військового керівництва підхід такий: війна все спише, — Бутусов

Він зазначив, що у Полторака зовсім інаше відношення до організації бойових дій – це можна побачити по діях Нацгвардії. Тому він сподівається, що це буде мати позитивний вплив на перебіг АТО.

В демократичній державі і в будь-якій країні, в будь-якій організації, яка хоче бути ефективною – розвиток неможливий без аналізу здійснених дій і без визначення відповідальних осіб за допущені помилки – без цього не можна працювати, не можна будувати телеканал, не можна торгувати на базарі, а тим більше не можна вести сучасну війну із РФ, – сказав Бутусов.

Далі – дивіться у відеосюжеті.