“Ми свідомо не стали “роздавати” жінкам місця по порядку від першого до десятого, а розташували їх імена за алфавітом. Лише один виняток в алфавітному ряду - німкеня Ангела Меркель, завдяки якій в кінці грудня вийшов на свободу найвідоміший в'язень Росії Михайло Ходорковський”, - пояснили журналісти Forbes.

Крім німецького канцлера, до списку також потрапили ген директор General Motors Меррі Барра, голова Федрезерву США Джанет Йєллен, депутат Держдуми Росії Олена Мізуліна, останній головний редактор “РИА Новости” Світлана Миронюк, голова центробанку Росії Ельвіра Набіулліна, екс-перша леді Росії Людмила Путіна.

Серед знаменитостей до списку потрапила кіноакторка Анджеліна Джолі, яка цього року видалила собі груди через спадкову схильність до раку і разом з чоловіком Бредом Піттом заснувала Фонд боротьби з онкозахворюваннями. Також у списку фігурує дружина герцога Кембриджського Вільяма Кейт Мідлтон, яка народила спадкоємця британського престолу.

Читайте також: BBC-Європа включила Євромайдан до списку найважливіших подій 2013 року

Українську співачку Руслану Лижичко внесли у рейтинг жінок 2013-го року, адже вона стала головною опозиційною героїнею Євромайдану. “За жваве протистояння ОМОНу, волонтерську діяльність і багатогодинні допити в міліції вона удостоїлася ордена за “інтелектуальну відвагу”. Руслана навіть обіцяла прилюдно спалити себе в знак протесту”, - зазначили автори рейтингу.