Активісти дали прес-конференцію в кризовому медіа-центрі.

Руслана вважає, що події на сході – це питання іміджу України: як на міжнародному рівні, так і те, як ми самі виглядаємо у власних очах.

"Чи готові ми самі допомогти одне одному?" - сказала Руслана і закликала всі волонтерські рухи та ініціативи згуртуватися довкола проблеми евакуації людей зі сходу.

"Знаковим є те, що людей, бажаючих тікати в бік України на порядок більше, ніж в бік Росії. Ми все зробимо, щоб захистити наших братів зі сходу. Вони – українці! І цим все сказано", - говорять активісти.

Руслана зауважила, що зараз дії громадянських ініціатив не узгоджені з діями влади. Тож вона закликала державу "виключити" складний бюрократичний апарат.

Основними проблемами, про які констатували активісти, залишається відсутність "гуманітарного коридору", облаштування у місцях тимчасового перебування; законодавчо закріпленого статусу вимушених переселенців, єдиної координації з боку держави і механізму оперативного реагування та покриття необхідних витрат.

Нагадаємо, українська співачка та громадська діячка Руслана Лижичко закликає світову спільному зупинити дії президента РФ Володимира Путіна щодо України.