“Як повідомив представникам ЗМІ командир бригади невідомими цивільними особами, які назвали себе силами самооборони Криму, захоплена частина території аеродрому”, - написав Селезньов у Facebook.

“Вказані особи вчинили ці дії, побоюючись прибуття ззовні на аеродром авіаційної техніки. В результаті під контролем представників самооборони перебуває злітна смуга і руліжні доріжки, а також перший поверх контрольно-диспетчерського пункту”, - додав керівник медіацентру.

“За даними "Інформаційного Опору", штурм аеродрому в селищі Новофедорівка (Сакський район) закінчився тим, що об'єкт контролюють і українські війська, і бандформування Аксьонова… Бандити окопалися і зайняли оборону, але не заважають українським військовим здійснювати патрулювання аеродрому… Особливої агресії бандити не демонструють. За їхніми словами, інших завдань, окрім запобігання посадки літаків ЗС України, у них немає”, - написав керівник Центру воєнно-політичних досліджень Дмитро Тимчук

Нагадаємо, близько 18:00 близько 80-ти російських солдат захопили аеродром у Саках. “Обладнали вогневі точки вздовж злітної смуги. Встановлюють кулемети. Помічниками у них 40-50 невідомих в цивільному одязі”, - повідомив Селезньов.