Про президентські ініціативи

За його словами, президентські законопроекти про дострокові місцеві вибори в Луганській і Донецькій областях фракція "Самопоміч" вирішила не підтримувати.

"Не тому що ми проти чи за, а тому, що ми, як парламентарі, не розуміємо за що будемо голосувати", — сказав Березюк.

Він також додав, що законопроект пропонують ухвалити тому, що цього вимагають мінські домовленості. Але в той же час самі домовленості не виконуються.

Про децентралізацію

"Частини Конституції, які відповідають за децентралізацію, практично готові, вони потребують невеликого доопрацювання вже в самій комісії. Спочатку комісія радо підтримала наші пропозиції. А потім з незрозумілих причин — відкинула. Тим часом Президент створив свою комісію, призначив її керівником голову ВР і запрошує депутатів до її участі", — сказав голова фракції "Самопоміч".

Але й ця комісія, каже нардеп, не працює. А це не лише втрата коштів, але й ослаблення країни, адже сильні міста і села роблять сильною і всю країну.

"Я вважаю, що це є опір системи до змін", — наголосив Березок.

Подорожчання ЖКГ

Він розповів, що його однапортійці поспілкувалися з виборцями і зробили висновок: люди хочуть одного — чіткого розуміння і пояснення дії нових тарифів та як буде функціонувати система субсидій.

"Ми повинні закцентувати їхню увагу на тому, що бюджети всіх рівнів цього року мають оптимізувати свої витрати заради однієї мети — додаткової соціальної підтримки людям, які не можуть платити за ці тарифи", — переконаний нардеп.