Samsung Galaxy Note 4

Компанія Samsung показала Galaxy Note 4. Щоправда, корейці розсекретили тільки дизайн, про апаратні характеристики достеменної інформації нема. За попередніми даними, новий планшетофон оснастили 5.7-дюймовим дисплеєм з роздільною здатністю Quad HD.

Також новинка отримала чотириядерний процесор, однак який саме - поки не відомо. Варіантів два - Qualcomm Snapdragon 805 або ж Exynos 5 Octa.

Крім того, є інформація про 16-мегапіксельну основну камеру з сенсором Sony та фронтальну на 2 мегапікселі.

Серед ключових особливостей планшетофона - підтримка рукописного вводу за допомогою цифрового пера S Pen.

Уся інформація стане відома на початку вересня, коли Samsung офіційно представить Galaxy Note 4 на виставці IFA 2014 у Берліні.

Віртуальна дитина

Новозеландські науковці розробили штучний інтелект, який імітує поведінку дитини. В рамках експериментального проекту Baby X дослідники поєднали передове програмне забезпечення на основі нейронних мереж та вигляд маленької дівчинки.

Система може радіти, сумувати, цікавитися новими речами і максимально повноцінно висловлювати свої емоції.

Дитина бачить зовнішній світ за допомогою камери та мікрофона. Завдяки цьому вона в реальному часі реагує на знайомі слова та асоціювати їх з об'єктами, діями чи зображеннями.

Більше того, Baby X здатна навчатися точно так само, як і маленькі діти. Приміром, вивчаючи нові слова, програма може відволікатися на щось цікаве чи смішне.

GoPro для собак

Побачити світ очима собаки. Компанія GoPro випустила систему кріплень під назвою Fetch, яка дозволяє причепити до спини улюбленця екшн-камеру.

За словами розробників, ремені доступні у трьох розмірах, тож підійдуть практично будь-якій собаці вагою понад 7 кілограмів.

Ціна Fetch - 90 доларів. У комплект входять власне ремені, два кріплення та спеціальні шнури для камери, які допоможуть її не загубити. До слова, за базову GoPro HERO3 в Україні просять від 6100 гривень.