Продовження санкцій проти Росії

За словами Берези щодо продовження санкцій – в програмі скоріш за все цього нема, адже на даний момент російська делегація не є допущеною в зал і скоріш за все — це питання не буде підніматись.

Про те, що санкції не будуть зняті, доки Савченко — в тюрмі, на сході триває війна. А владі треба робити реформи, бо цього хочуть у Європі,
— зазначив Борислав Береза.

"Всі європейські партії дали чіткий сигнал Кремлю, підтримавши Україну", — каже заступник голови литовської делегації у ПАРЄ Емануеліс Зінгерес.

Читайте також: Штурмувати Маріуполь ворогу буде дуже важко, — військовий експерт

Підтримка ПАРЄ

Береза додав — як відомо позиція України на сесії представлена та на міжнародному рівні це не впливає на ту ж таки міжнародну точку зору.

На минулій сесії українська делегація показала велику єдність і голосування тоді було історичним, зазначив заступник голови литовської делегації в ПАРЄ. Приблизно 150 проти 45 – голосування показало, що Європа розуміє — відбувається агресія проти України.

"Найголовніше – щоб не відбулось відсторонення від українських справ. Потрібно показати, що у Києві нема політичної кризи", — додав Емануеліс Зінгерес.

Більше — до вашої уваги в актуальному інтерв'ю.

Нагадаємо, у ПАРЄ планують подовжити санкції проти Москви. Про це повідомляє джерело у секретаріаті Асамблеї. Мовляв, питання про зняття обмежень з Кремля можуть викреслити з порядку денного квітневої сесії.

Як відомо, у січні делегацію Росії позбавили права голосу в Асамблеї. А її членам - заборонили працювати в керівних органах ПАРЄ.