Про це Президенту Порошенку доповів Міністр закордонних справ України Павло Клімкін, передає прес-служба президента.

Надія Савченко підтвердила, що без її згоди її було незаконно вивезено з території України з мішком на голові та у наручниках. При цьому викрадачі змінили кілька машин,
- йдеться в повідомленні.

Протестуючи проти незаконного вивезення до іншої держави та вимагаючи зустрічі з консулом, українська льотчиця оголосила голодування. У зв’язку із тим, що до неї допустили консула, вона голодування припинила.

“У переговорах зі світовими лідерами Президент Порошенко постійно наполягає на звільненні всіх заручників, включно з Надією Савченко”, - наголосили у прес-службі.

Нагадаємо, український пілот Надія Савченко, яка добровольцем поїхала боротися з терористами у зоні АТО, перебуває у слідчому ізоляторі в російському Воронежі. За рішенням російського суду, вона має перебувати під вартою як мінімум до кінця серпня.

Слідчий комітет РФ звинуватив громадянку України Надію Савченко у сприянні у вбивстві журналістів ВГТРК і заявив, що вона сама перетнула кордон як біженка.

Інтереси української льотчиці захищатиме один із найвпливовіших юристів Росії Марк Фейгін та ще два російські адвокати.

Європейський суд із прав людини вирішив узяти до розгляду як пріоритетну заяву у справі українського пілота Надії Савченко проти Росії.

Як відомо, у полон до терористів офіцер української армії Надія Савченко потрапила в червні. Тоді в інтернеті з'явилося відео, де терористи жорстоко допитують українку.