Карту представив сьогодні на брифінгу радник глави СБУ Маркіян Лубківський.


На карті зібрані докази найбільш резонансних злочинів проти людяності, здійснених терористами та російськими агресорами на тимчасово окупованій ними території. Зокрема, визначено 26 місць розташування в’язниць, катівень та концтаборів терористів, виявлені місця тортур, розстрілів, масових поховань мирних мешканців, які були розстріляні після вироків так званих “трійок”.

Терористи Гіркін, Бєзлєр та їхні поплічники з перших днів використовували неприпустиму практику тоталітарних режимів — замінили судові та правоохоронні органи каральними та створили систему так званих “трійок”, які без суду й слідства захоплювали людей, катували в підвалах, виносили вироки та розстрілювали,
підкреслив Лубківський.

Представлена на брифінгу “карта смерті” наразі є неповною. Скрупульозна робота зі встановлення усієї картини злодіянь терористів триватиме. Служба безпеки України у контакті з іншими відомствами співпрацює з міжнародними організаціями – Місією ОБСЄ, інституціями ООН, аби був розслідуваний кожний епізод, а винні у цих нелюдських злочинах встановлені, покарані і засуджені усією світовою спільнотою.

“Як тільки буде звільнятися від терористів територія, населений пункт, близьким родичам треба буде здавати зразки крові для ідентифікації кожного тіла, віднайденого у місцях масових поховань”, — розповів радник глави СБУ.

Нагадаємо, радник глави СБУ Маркіян Лубківський заявив, що у полоні бойовиків перебуває близько 500 українських громадян.