Про це повідомив начальник Головного слідчого управління (ГСУ) СБУ Василь Вовк, передає Укрінформ.

Вчора представникам т.з."ДНР" та "ЛНР" було передано всі списки, які ми мали щодо наших бійців. У тому числі й ті, що напрацьовані волонтерами, - розповів Вовк.

Він зазначив, що терористи прийняли ці списки і пообіцяли звірити їх зі своїми та упродовж декількох днів обмінятися інформацією.

Начальник ГСУ СБУ також повідомив, що наразі формується один загальний список українських військових, які потрапили у полон та зникли безвісти.

Досі кожне відомство рахувало своїх полонених та загиблих бійців. Тепер, зі створенням Міжвідомчого центру допомоги громадянам у цих питаннях, є можливість сформувати загальний список і спільно працювати над тим, щоб якнайшвидше дізнатися про долю зниклих військових чи повернути їх з полону, - сказав Вовк.

На запитання про те, чи відомі СБУ випадки, коли бойовики вимагали у людей гроші за визволення чи передачу їм тіл їхніх близьких, Вовк відповів, що спецслужба не має підтвердження цієї інформації.

"Така інформація є, але наразі невідомо, це реальні факти чи вигадки", - додав керівник ГСУ.

Нагадаємо, питаннями звільнення полонених і заручників, а також пошуком зниклих безвісти в зоні АТО відтепер займатиметься Міжвідомчий центр, створений на базі СБУ. Головою центру призначено заступника голови СБУ Віталія Яловенка. Про це на брифінгу повідомив речник РНБО Андрій Лисенко.

Як відомо, Президент України Петро Порошенко заявив, що на базі досягнутих домовленостей про припинення вогню на сході України у суботу розпочнеться обмін полоненими і буде напрацьована "дорожня карта" виходу з ситуації, що склалась.