Нагадаємо, що раніше "Українська правда" заявляла, що вже є рішення Шевченківського райсуду Києва, за яким СБУ заборонили проводити обшук у квартирі колишнього головного бухгалтера корпорації ЄЕСУ.

У свою чергу, звертаючись до суду, представники СБУ зазначили, що колишній бухгалтер в 90-і роки брала участь у проведенні грошових розрахунків з компанією "United Energy International Limited", з купівлі-продажу природного газу, нібито поставленого російським "Газпромом" зазначеній британській компанії і потім реалізованого корпорації ЄЕСУ.

Обшук передбачався в рамках розслідування кримінальної справи за фактом замаху на розтрату коштів держбюджету в розмірі 450 мільйонів доларів, обвинуваченою по якій проходить екс-прем'єр Юлія Тимошенко.

За словами сина Сокольченко, Владислава, для "Української правди", у СБУ є постанова Шевченківського райсуду про проведення обшуку.

Нагадаємо, 13 жовтня 2011 року проти екс-прем'єра України Юлії Тимошенко порушили нову кримінальну справу за покладання боргів корпорації "Єдині енергетичні системи України" на бюджет України.