Про це повідомляє прес-служба Верховної Ради України

Там зазначають, що відповідно до акту перевірки, жодних фактів несанкціонованого зовнішнього втручання в роботу системи до, під час або після голосування не виявлено.

"Робота програмно-технічного комплексу - система "Рада-3" під час пленарного засідання Верховної Ради України 16 вересня 2014 року проходила у штатному режимі, згідно з нормою Регламенту ВР (про режим проведення закритого засідання) з відповідним відключенням від інших автоматизованих систем ВР України", - йдеться в повідомленні.

"Фактів несанкціонованого зовнішнього втручання в роботу системи під час перевірки не встановлено", - додали у прес-службі.

Як відомо, 17 вересня Голова Верховної Ради Олександр Турчинов доручив Службі безпеки України й Генеральній прокуратурі перевірити роботу системи "Рада" і законність голосування за закони про особливий статус і амністію на Донбасі.

За словами депутата Андрія Шевченка, закони про особлививй статус Донбасу і амністію бандоутворень прийняли з порушенням процедури, а таємне голосування було незаконним.