Про це пише AIN.UA.

Представники компанії повідомили в Twitter, що правоохоронці вилучають хостинг-сервери з дата-центру, через це у багатьох виникли проблеми з хостингом.

Пізніше компанія пообіцяла, що з сайтами клієнтів проблем бути не повинно: "Домени працюють і будуть працювати справно". Однак, як пише AIN.UA, сайти, які використовували хостинг, вже недоступні.

Як розповів директор компанії Андрій Хветкевич, основне обладнання розміщувалося в дата-центрі "Датагруп". Вилучення проводиться за рішенням суду.

"Неофіційно я чув, що це пов'язано з тим, що у нас були зареєстровані домени якихось сепаратистських сайтів. При тому, що ми зазвичай завжди згідно із законодавством регулярно блокуємо такі ресурси, нещодавно, наприклад, заблокували Губарев.инфо", — зазначив Хветкевич.

Згідно з текстом ухвали Печерського суду, який є у розпорядженні AIN.UA. обшук і вилучення проводяться в рамках розслідування кримінальної справи за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу — створення терористичної групи чи терористичної організації, керівництво такою групою чи організацією або участь у ній, а так само організаційне чи інше сприяння створенню або діяльності терористичної групи чи терористичної організації.

Із ухвали зрозуміло, що йдеться про сайти slv.org.ua, nahnews.com.ua, slavgromada.wordpress.com та інші (зараз недоступні). Слідчі під час проведення оперативних дій встановили, що ці домени зареєструвала NIC.UA. Обшук проводився "з метою виявлення і фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення".

Зазначимо, що цей доменний реєстратор обслуговує з-поміж інших сайти "Громадського" та "5 каналу".

Нагадаємо, нещодавно Порошенко підписав закон, згідно з яким міліція більше не зможе вилучати сервери без відповідного рішення суду.