"19 червня ц.р. співробітники СБУ затримали 41-річного місцевого мешканця під час здійснення візуального спостереження за військовим летовищем. У нього вилучено бінокль, рацію, налаштовану на радіохвилі військової частини, два вибухові пристрої, гранату РГД-5 та російські рублі", - повідомили у прес-службі СБУ.

Зловмисник розповів, на початку червня він отримав завдання від кураторів з Криму пошкодити військові літаки ЗСУ на аеродромі. Для цього диверсант вивчав графік польотів, місця можливого проникнення на територію летовища та систему його охорони.

Слідчим відділом Управління СБ України затриманому повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч.1 ст.14, ч.1 ст.258 та ч.1 ст.263 (готування до вчинення терористичного акту та незаконне поводження зі зброєю) Кримінального кодексу України, він перебуває під вартою.

Нагадаємо, за словами речника РНБО Андрія Лисенка, терористи знову обстріляли військовий аеродром в Краматорську Донецької області, але втрат серед військових немає.