Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Встановлено, що у жовтні 2014 року "Лєзгін" прибув до Донецька з Ростову-на-Дону, перетнувши незаконно державний кордон України, і добровільно вступив до бандформування бойовика «Шамана».

Після спеціальної підготовки "Лєзгіна" відібрали до диверсійно-розвідувальної групи, яка складалася з семи бойовиків різних національностей на чолі з громадянином РФ на прізвисько "Електрик".

Інтернаціональне злочинне формування брало активну участь в збройних нападах на секрети українських військових, розвідували місця розташування підрозділів Збройних Сил України, надавали їхні координати артилерійським розрахункам терористів для коригування обстрілів по позиціях українських сил, — повідомили у СБУ.

Контррозвідка СБУ затримала бойовика під час спроби облаштувати засідку для нападу на український патруль. Тривають оперативно-слідчі дії.

Нагадаємо, вчора СБУ заявила, що співробітники відомства затримали у Луганській області голову Кремінської районної ради за підозрою в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України.