Про це йдеться у повідомленні прес-центру Служби безпеки України.

Співробітники СБУ у Хмельницькій області припинили діяльність групи осіб, які закликали до підтримки терористичних бандформувань зі Сходу. Зловмисники активно розповсюджували сепаратистські газети "Новороссия", влаштовували відеоконференції в мережі Інтернет, під час яких закликали громадян України до протидії законній владі.

Під час обшуків за місцем проживання затриманих вилучено ще 250 примірників газети "Новороссия", комп’ютерну техніку, засоби зв’язку, рукописні записники, які підтверджують їхню протиправну діяльність.

Також, 12 липня співробітники СБУ вилучили у помешканні харків’янина три тисячі примірників газети сепаратистського змісту "Новороссия", які зберігались у його гаражі та автомобілі.

Встановлено, що 45-річний місцевий мешканець отримав з Донецька посилку із друкованою агітаційною продукцією сепаратистського змісту для подальшого розповсюдження її серед мешканців Харкова та його передмістя.

Слідчим відділом Управління СБУ в Харківській області за цим фактом розпочато кримінальне провадження за ознаками ч.1 ст.110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканість України) Кримінального кодексу України.

Наразі тривають слідчі дії.

Нагадаємо, 12 липня у Маріуполі співробітники СБУ затримали громадянина Росії Михайлова Л.Ю., який намагався втекти з міста та залишити територію України.