Як повідомляє прес-служба СБУ, затримання відбулося 13 березня.

“Стосовно зловмисника розпочато кримінальне провадження за ознаками вчинення злочину, передбаченого ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади), ст. 294 (масові заворушення) та ст. 341 (захоплення державних або громадських будівель чи споруд) Кримінального кодексу України”, - йдеться в повідомленні.

Харитонова доправлено до Києва для пред’явлення обвинувачення.

За інформацією ЗМІ, Олександр Харитонов був проголошений "народним губернатором" Луганської області.

На початку березня він передав депутатам Луганської облради звернення мітингувальників до керівництва РФ, в якому ті просили ввести війська в Луганськ, а також вимагали визнати нову владу в Києві нелегітимною.

9 березня протестувальники увірвалися до кабінету голови обладміністрації Михайла Болотських і змусили його написати заяву про відставку. Його зачитали мітингувальникам. Пізніше Болотських заявив, що подав у відставку під тиском і продовжує виконувати свої обов'язки.

Нагадаємо, раніше співробітники СБУ затримали Арсена Клінчаєва, під керівництвом якого відбулося захоплення Луганської ОДА. Затримання регіонала відбулося з ініціативи депутата Олега Ляшка.