Про це повідомляє прес-служба СБУ.

У Слов’янську Служба безпеки України вилучила великий арсенал зброї у громадянина України, який брав участь у бойових діях проти підрозділів Збройних Сил України.

У гаражі затриманого зловмисника співробітники СБУ вилучили тисячу набоїв до стрілецької зброї калібру 5,45мм та 7,62 мм, два пістолети Макарова з набоями, 11 підствольних гранат до гранатомету "ВОГ-25", мисливську рушницю та обріз до мисливської рушниці, 14 магазинів від "ПМ" та "АК-74", камуфльований одяг, — повідомили в СБУ.

Крім того, на Луганщині співробітники СБУ затримали 37-річного інформатора бойовиків, який у своєму помешканні зберігав їхню зброю.

Під час затримання правоохоронці вилучили у нього майже сотню бойових набоїв різного калібру. У ході обшуку його помешкання виявлено схованку з великою кількістю зброї: два карабіни "Вулкан" та "Сайга" з набоями до них, кулемет "Максим", вогнепальну зброю різної модифікації, ручні гранати, близько 1200 набоїв калібру 7,62 мм, сигнальний пістолет з 120-ма зарядами до нього.

У Донецькій області затримано також трьох спільників терористів, які добровільно вступили до незаконних воєнізованих формувань т.зв. «ДНР».

Один зі зловмисників із позивним "Шустрий", мешканець м.Костянтинівка, брав участь у бойових діях у групі бойовика на прізвисько "Алтай". За вказівкою ватажків бандформувань "Шустрий" чергував біля захопленої бойовиками адміністративної будівлі м. Костянтинівка. Згодом його перевели здійснювати тилове забезпечення бойовиків, — інформує СБУ.

Ще трьох інформаторів терористів "ДНР" було виявлено та затримано контррозвідниками СБУ в містах Дебальцеве та Слов’янськ.

Тим часом в Старобешево, що на Донеччині, терористи влаштували справжній навчальний центр з підготовки рекрутів.