Контррозвідники СБУ встановили, що незаконне воєнізоване формування планує збройний напад на український блокпост і захоплення трьох нових БМП, щойно переданих на озброєння Національної гвардії України. Масштабна диверсія мала на меті дискредитувати військовиків АТО, створити резонансний привід для антиукраїнської пропаганди, інформує прес-центр СБУ.

Повідомляється, що бандити розраховували залучити до вчинення цього злочину свого інформатора, який знався на місцевості та не викликав підозри. Мешканець м. Курахове, 1964 р.н. був завербований бойовиками й повідомляв їм на "гарячу лінію" дані про дислокацію сил АТО.

Карти з відповідними позначками він возив до Донецька й віддавав при особистих зустрічах з терористами. Від них він отримав нове завдання — на автомобілі перевезти диверсійну групу з чотирьох натренованих російськими спецпризначенцями бойовиків з контрольованої терористами території до українського блокпосту у с. Курахівка.

Співробітники СБУ викрили й затримали поплічника терористів, попередивши вчинення злочину. Спільно із армійськими підрозділами вжито заходів з посилення блокпостів і недопущення викрадення української техніки.

Стосовно затриманого тривають слідчі дії.

Раніше у місті Курахове (Донецька область) СБУ затримала бойовика "ДНР".