Про це повідомляє прес-центр Служби безпеки України.

Так, неподалік міста Волноваха Донецької області співробітники української спецслужби затримали мешканця Авдіївки, який з травня у складі незаконного озброєного формування "Русская православна армия" брав участь у бойових діях проти мирного населення і чергував на блокпостах зі зброєю в руках.

Також спецслужбам вдалось затримати в Артемівську командира мінометного відділення на прізвисько "Дід".

Саме "Дід" займався підбором та вербовкою найманців до місцевих незаконних воєнізованих формувань. Після спецпідготовки сформовані бойовиком групи брали активну участь у складі бандформувань, вчиняли диверсії, збройні напади на місцевих жителів та українських вояків. Одна з таких груп захопила приміщення Єнакіївської дитячої спеціалізованої школи-інтернату для дітей-сиріт з обмеженим зором. У школі бойовики облаштували свою базу – десятки дітей були принципово залишені без даху над головою, — інформує прес-центр СБУ.

Того ж дня контррозвідка СБУ затримала ще одного зловмисника, активного учасника антиукраїнських акцій та захоплення Маріупольської міськради навесні цього року. Тоді ж він разом зі спільником на прізвисько "Боксер" викрадав місцевих мешканців, які не підтримали протизаконні акції, та утримував їх у підвалі штабу терористів, розташованому в одному з маріупольських вишів.

Окрім цього, в районі Волновахи затримано кількох інформаторів терористів, один з яких (у минулому військовий картограф) професійно знімав координати дислокації сил АТО, пересування української військової техніки Донецькою областю. Він також створював інформаторську мережу, схиляючи до злочинної діяльності місцевих жителів.

Нагадаємо, СБУ затримала диверсантку, яка мала вчинити в Києві теракт за завданням російських спецслужб. Терористкою виявилася 30-річна жителька Луганщини.