Про це повідомляє прес-служба СБУ.

"Діями озброєних осіб , які незаконно утримували військовослужбовців 25-ї окремої повітряно-десантної бригади ВДВ НД України в м. Слов'янськ, керував полковник ГРУ ГШ ЗС РФ Стрєлков І.І. Це підтвердив один з українських десантників, які були затримані групою озброєних осіб на в'їзді в м. Краматорськ 16 квітня", - сказано у повідомленні.

За словами десантника, вилучення зброї проходило під особистим керівництвом Стрєлкова.

При цьому офіцер ГРУ схиляв українських військових переходити на бік сепаратистів. Він обіцяв високі зарплати та інші матеріальні вигоди.

Зазначимо, за оперативними даними групи "Інформаційне Опір", вчора , 17 квітня, поблизу Дружківки Донецької області екстремісти і російський спецназ блокували автоколону українських силовиків (у її складі перебувало 16 осіб).

Про це повідомив керівник Центру воєнно-політичних досліджень Дмитро Тимчук.

Група українських силовиків, пересувалася у складі автоколони, об 22.30 їх запинили співробітники ДАІ і тут же заблокувала група екстремістів чисельністю до 500 чоловік, зазначив Тимчук.

"Їх підрозділ очолював російський офіцер - досить відомий Ігор Стрєлков, який представився "полковником ЗС РФ з спецгрупи "Крим". Інші військовослужбовці спецназу також прямо заявляли про свою приналежність до Збройних сил Росії", - повідомив він.

Українські силовики пізніше були розблоковані.