"Ми передбачаємо новий етап активної фази. За нашими даними, ця активна фаза може мати найбільший своє вираження 1 і 9 травня. Власне 9 травня сепаратисти і екстремісти будуть використовувати для посилення дестабілізації в Україні", - сказав він.

За словами секретаря РНБО, операція "Російська весна" у 8 областях України зараз має все менше підтримки у цих регіонах.

Читайте також: Південний схід України може стати дев'ятим федеральним округом Росії, — Жиріновський

"Їх план, метою якого було проголошення паралельних органів влади та звернення до керівництва Російської Федерації, на сьогоднішній день є вичерпаним, і кількість учасників мітингів у цих областях з кожним днем стає все меншою", - сказав він.

Парубій каже, що сепаратисти готують нові провокації.

"Проте, за нашими оперативними даними, є інформація, що вони будуть змінювати тактику і будуть у найближчий період проводити нові провокаційні дії на території південних та східних областей України", - зауважив він.

За словами секретаря РНБО, наприкінці квітня планується "обрання паралельних органів влади, президента південно-східній республіки під загальною концепцією, що південний схід хоче до Росії".