Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив редактор видання “Новости Донбасса” Олексій Мацука.

Читайте також: Донбас – це Україна. І не провокуйте на жорсткий силовий сценарій, — Аваков

“Уночі сепаратисти намагалися захопити будівлю прокуратури Донецької області, однак правоохоронні органи зуміли запобігти захопленню. Разом з тим, сепаратисти встигли пошкодити частину майна всередині будівлі, також зафіксовані факти мародерства. Зараз прокуратура працює в штатному режимі”, - повідомив журналіст.

За фактом захоплення будівлі прокуратури Донецької області відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 294 (масові заворушення). Про це повідомила прес-служба відомства.

"12 квітня близько 6:05 ранку група невідомих молодиків у масках і з битами увірвалася в будівлю прокуратури. Не висуваючи вимог, агресивно налаштовані загарбники в кількості близько 40 чоловік почали барикадувати входи в будівлю меблями. О 7:30 після переговорів, невідомі в масках залишили будівлю прокуратури", - йдеться в повідомленні.

На місці працює слідчо-оперативна група, триває огляд місця злочину. Наразі будівля повністю розблокована. Встановлюється сума заподіяної шкоди.

До слова, сьогодні вночі в Донецьку невідомий підпалив машину головного редактора інтернет-видання "Новости Донбасса" Олексія Мацуки.

Окрім того, за словами міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, у місті Слов’янську Донецької області озброєні люди захопили райвідділ міліції.