Начебто вінничанин Віталій Ковальчук зізнався російському каналу Lifenews, що до Слов’янська прибули озброєні націоналісти.

"Мені подзвонили і сказали, що ми поїдемо до Харкова, а потім в Слов'янськ. Нас було 5-ро. Більшість у групі - з Києва чи з західних областей. Я думав, що тут можна буде пройтися, побачити ситуацію. Діяти по ситуації, як на Майдані. У мене вистачило духу приїхати, бо я думав, що тут не так. Якби я знав, що тут так, я б не приїхав. Мені не казали, що тут війна. Говорили, що тут "заварушки", — каже "бойовик".

Нагадаємо, російські журналісти кажуть, що в Слов’янську була перестрілка між самообороною та "Правим сектором", внаслідок чого є загиблі. Українські журналісти повідомляють, що сьогодні вночі відбулася "стрілка" кримінальних угруповань.

Лідер сепаратистів у Слов’янську В'ячеслав Пономарьов повідомив, що “у зв'язку з нічною перестрілкою" у місті вводиться комендантська година.

Міліція підтвердила загибель однієї людини та поранення трьох внаслідок нічної перестрілки у Слов’янську Донецької області.

МЗС Росії повідомляє, що в ніч на 20 квітня в Слов'янську “було
порушено пасхальне перемир'я у результаті збройного нападу “Правого сектора”.

У "Правому секторі" заявили, що не мають стосунку до нічної збройної сутички на блок-посту у Слов’янську, внаслідок якої є загиблий і поранені.

У Службі безпеки України назвали нічну сутичку (на 20 квітня) у Слов'янську цинічною провокацією озброєних правопорушників та диверсантів, які тероризують місцеве населення у місті.