Як розповів в ефірі “Шустер LIVE” головний редактор видання “Новости Донбасса” Олексій Мацука, зі сторони влади переговори ведуть різні люди, - це, зокрема, Донецька облрада в особі секретаря Сергія Богачова, керівництво Донецької ОДА, втому числі й Сергій Тарута, а також депутат Микола Левченко.

“Наскільки нам відомо, є такі умови: ви виходите із будівлі Облдержадміністрації, щоб депутати обласної ради провели вибори нового голови облради, провели ухвалення програми соціально-економічного розвитку на 2014 рік і прийняли звернення до Верховної Ради щодо всіх злободенних питань для людей на Донбасі”, - повідомив Мацука.

Читайте також: Донецькі сепаратисти обирають своїх міністрів і хочуть налагодити контакти з ООН [Відео]

За його словами, вимогами сепаратистів є визнання російської мови другою державною ита проведення референдуму щодо статусу України (хоча, про який точно референдум ідеться, ніхто конкретно сказати не може).

“Сьогодні був Добкін в Донецьку. І після того, як він представив студентам і однопартійцям свою програму, до керівника штабу Добкіна Сергія Левченка підійшов представник громадської організації “Донецька республіка” і сказав, що необхідно ще арештувати Турчинова, Яценюка і Тягнибока. І вони будуть цю вимог також вносити у список вимог для звільнення Донецької ОДА. У випадку, якщо ця вимога не буде виконана, цей чоловік сказав, що вони поїдуть в Київ та особисто арештують Яценюка, Турчинова і Тягнибока”, - розповів Олексій Мацука.

Зауважимо, під Донецькою ОДА укріплюють барикади та показують російські канали. Водночас в.о. президента України Олександр Турчинов підписав указ "Про державну охорону Донецької обласної державної адміністрації".