Про це він сказав в ефірі “Громадського ТБ”, передають “Новости Донбасса”.

Журналіст вважає, що Ахметов робить це для того, щоб “торгуватися” з центральними органами влади. Насправді йому не вигідно відділення Донецької області від України, тому в такому випадку він багато чого втратить.

Хто найбільше втрачає від цього? Саме Ахметов. Але Ахметов нічого не робить, щоб запобігти сепаратизм. Чому? Місцева влада, яка залежна від Ахметова, також нічого не робить, щоб противитися сепаратистам, - заявив Гармаш.

За його інформацією, охорона холдингу Ахметова “Метінвест” брала участь у побитті учасників проукраїнського мітингу 13 березня на площі Леніна в Донецьку , під час якого було вбито активіста ВО “Свобода” Дмитра Чернявського.

“Я вже впевнений, що за сепаратистами стоять великі гроші, гроші Ахметова, це моє особисте переконання”, - сказав Гармаш.

“Після 11 травня нас може очікувати ситуація, коли регіон де-факто контролюється сепаратистами, а де-юре належить Україні”, - вважає журналіст.

Нагадаємо, вчора, 5 травня, близько 23:00 невідомі з вогнепальної зброї обстріляли вікно дачі Сергія Гармаша - головного редактора видання “ОстроВ”, яке пише про події в Донецьку та Луганську.