Чергове клопотання про зміну запобіжного заходу на початку судового засідання сьогодні вніс адвокат екс-міністра Олексій Баганець. Аргумент - важкий стан здоров’я підзахисного. Брат Юрія Луценка - Сергій, стверджує - на лікарів чиниться тиск.

“Третє обстеження буде відбуватися післязавтра, тобто в середу, й хочу додати до цього, що склад комісії працює неповний. На жаль, чиниться тиск на лікарів, щоб вони понижували ступінь небезпеки в діагнозах. Й це, в якійсь період часу буде підтверджено, в тому числі в суді”, - каже брат екс-міністра внутрішніх справ Сергій Луценко.

У свою чергу Юрій Луценко заявив - за три тижні перерви у судовому засіданні у його справі, він так і не отримав належного лікування. Попередньо, експерти МОЗ поставили йому діагноз - цироз печінки. Додамо, на сьогоднішньому судовому засіданні суд має продовжити допит свідків у справі. В обвинувальному висновку такими названо 148 осіб.

Тим часом звільнити і Луценка, і Тимошенко з-під арешту вкотре вимагають опозиціонери. Відповідного листа підготували фракції БЮТ і НУ-НС і закликають керівників інших фракцій підписати його.