Небагато міст в Україні можуть похвалитися різноманіттям історичних місць, розвиненою інфраструктурою, красивими краєвидами та чистими пляжами. Тож обов’язкова програма перебування у Севастополі така: спершу історичні об’єкти, потім відреставрована набережна і насамкінець прогулянка центральною частиною міста.

В античності територію, на якій розташована частина сучасного Севастополя, займала грецька колонія Херсонес, заснована ще в V столітті до н. е. Пізніше ці землі входили до складу Римської та Візантійської імперій.

Унікальними для Криму краєвидами та природою можна помилуватися на мисі Фіолент. За даними дослідників, мис - результат древнього вулкана, що діяв тут 150 млн років тому.

До речі, Фіолент - популярне місце серед дайверів. Фани підводного плавання знайдуть тут чимало цікавих місць для занурення.

Балаклавська бухта - одна з найзручніших на Чорному морі для швартування кораблів. Тут є база підводних човнів, облаштована як сучасний музей.

Балаклава є популярним курортом. Туристів приваблюють навколишні пляжі, куди можна дістатися на катерах. А ще - мальовничі скелі біля мису Айя з гротами.

Безліч готелів, мотелів, ресторанів, клубів та розваг - туристи з різними вимогами до відпочинку знайдуть тут все необхідне.

З Києва до Севастополя - 890 км, з Донецька - 600. Зі Львова потрібно подолати понад 1200 км, з Одеси - близько 500.

З Києва оптимально прокладати маршрут Одеською трасою до повороту на Голованівськ, звідти на Миколаїв та Красноперекопськ. Від Сімферополя до Севастополя - приблизно 100 км.

На дорогу зі столиці і назад повноприводний та потужний Subaru Forester витратив близько 150 літрів бензину Pulls від АЗК ОККО. Середній розхід - 8,5 літрів на 100 км.

Ціни на харчування залежать від обраного місця. В Севастополі знайдете як фаст-фуди, так і вишукані ресторани. Середній чек на особу - від 50 гривень.

Проблем із вибором житла немає - зупинитись можна у готелі або ж в орендованій квартирі. Ціни - від 100 грн з мінімальним комфортом до 500 грн за особу у апартаментах біля моря.

Мандруйте рідною країною разом з ОККО та Subaru Ukraine. І відкривайте для себе унікальні куточки України.