За попередніми підрахунками, до 2016 року Піднебесна випередить США і стане найбільшим у світі ринком збуту розкішних автомобілів. Причому йдеться не лише про звичайні "Мерседеси" чи BMW, а й про автомобілі вартістю у понад мільйон доларів.

Звісно, все це відобразилося на Шанхайському автошоу. Кількості представлених моделей класу ультра-люкс позаздрили б організатори Женевської чи Нью-Йоркської виставок.

Чи не найбільше своїх новинок привезли британці. Хто ж іще - у них що не марка, то преміум.

Range Rover Sport & Jaguar F-Type

Так, компанія Land Rover продемонструвала китайцям новенький Range Rover Sport. Насправді, позашляховик дебютував місяць тому на автошоу в Нью-Йорку, однак не притягти його сюди було б моветоном з боку британців.

Адже це - найшвидша та найлегша модель в історії бренду. Позашляховик схуд на 420 кг порівняно з попередником, а до гами двигунів увійшов трилітровий бензиновий агрегат на 340 сил і п'ятилітровий V8, який видає 510 конячок.

Тим часом партнер по концерну - компанія Jaguar - теж представила одне зі своїх найшвидших авто - новий родстер F-Type.

Rolls-Royce Ghost Alpine Trial Centenary

Для таких компаній, як Rolls-Royce, готувати нову модель для кожного автошоу - просто неможливо. Однак Шанхайський автосалон - подія особлива, на якій все ж потрібно щось показати. Особливо, зважаючи на високу популярність "Ролсів" у Китаї.

Тож британці зробили простіше - привезли на виставку спецверсію седана Ghost.

“Автомобіль присвячений 100-річчю перемоги в Альпійських перегонах. Тоді наше авто першим проїхало 3 000 кілометрів”, - розповів гендиректор компанії Rolls-Royce Motor Cars Торстен Мюллер-Отвос.

Від звичайного "Ґоуста" новинка відрізняється лише кольорами кузова - поєднанням блакитного та сріблястого, а також чорною решіткою радіатора.

Під капотом - стандартний V12 турбо об'ємом 6.6 літра.

Седан випустять обмеженою серією у 40 екземплярів.