"Путіну треба коридор не до Криму, а до Одеси — щоб повністю відрізати Україну від моря. Але для цього слід кинути десь 100 тисяч підготовленої армії, а щоб утримувати її — вдвічі більше. При цьому щомісяця вивозити близько 10 тисяч трун. Повернення Криму можливе після розвалу Росії та блокади її ядерних об'єктів. Верхня межа — безкінечність, нижня — два роки", — розповів Чорновіл в інтерв'ю "Газеті по-українськи".

За його словами, Крим повернеться до складу України не раніше, ніж буде створена Сибірська республіка в результаті розподілу Росії.

"На Донбасі є дві території, нерівноцінні за розмірами. Одна внутрішньо орієнтується на Україну. Друга — там, де живуть безнадійні "ватники", які за Росію... До кінця весни відвоюємо якісь із населених пунктів. Потім буде певне заморожування конфлікту. Решту можемо забрати років за два, коли Росії буде дуже погано", — вважає Чорновіл.

Читайте також: Міноборони Росії вирішило посилити угруповання своїх військ на "стратегічних напрямках"

Нагадаємо, американський мільярдер, засновник фонду "Відродження" Джордж Сорос вважає, що президент Росії Володимир Путін хоче встигнути знищити Україну до економічного колапсу в Росії.