Як повідомляє прес-служба ГПУ, провадження відкрито за ч. 2 ст. 367 (службова недбалість) Кримінального Кодексу України.

“Працівники міліції під час мітингів у центрі міста неналежним чином поставилися до виконання службових обов’язків по забезпеченню громадського порядку, що призвело до масових заворушень. В результаті 1 людина загинула, та 29 осіб отримали травми різного ступеню важкості”, - йдеться в повідомленні.

Хід розслідування масових заворушень перебуває на особистому контролі прокурора Донецької області Миколи Франтовського. Створено оперативно-слідчу групу, яка відпрацьовує план першочергових слідчих дій, “після чого буде визначено коло відповідальних за дії правоохоронців під час масових заворушень у місті Донецьку 13.03.2014”.

Нагадаємо, вчора, 13 березня, у Донецьку проросійсько налаштовані активісти влаштували бійку з учасниками антивоєнного мітингу. Сепаратисти спалили прапор України, побили кілька автобусів міліціонерів.

Під час мітингу за "Єдину Україну" у Донецьку загинула людина, ще 50 постраждали. Зокрема, загинув прес-секретар Донецької обласної організації ВО "Свобода" Дмитро Чернявський.