"Перший раз я прийшов замом генпрокурора — коли генпрокурором був Піскун — у липні 2002 року. Буквально відразу була створена група з Гонгадзе. Ми працювали і саме ми перший раз заарештовували Пукача. Формальна підстава — його незаконні команди знищити документи щодо прослуховування, зовнішньої реклами і т.д.", — розповів Шокін в інтерв'ю LB.ua.

Генпрокурор нагадав, що тоді його і групу, яка займалась справою гонгадзе, вигнали з ГПУ.

До речі, Піскун тут ні при чому. Він до справи Гонгадзе абсолютно ніякого відношення не мав. Тільки знав, що ми робимо, і все. Але, суть не в цьому. Значить, нас вигнали, потім ми через якийсь час повернулися, потім було судове рішення щодо закриття справи Пукача...
— додав він.

На запитання, чи має Шокін намір довести цю справу до кінця з третьої спроби, генпрокурор відповів: "Сто відсотків".

Читайте також: Співучасник убивства Гонгадзе помер у колонії

Як відомо, Генеральний прокурор України Віктор Шокін створив слідчу групу і групу прокурорів, а також відновив досудове розслідування кримінального провадження за фактом організації вбивства журналіста Георгія Гонгадзе.

Нагадаємо, 29 січня 2013 року Печерський районний суд Києва засудив Пукача до довічного тюремного ув'язнення за вбивство Гонгадзе.

Представник інтересів вдови Георгія Гонгадзе Валентина Теличенко подала апеляцію на вирок Пукачу. Потерпіла сторона добивається, аби вбивство визнали замовним і покарали замовників.