Про це він сказав напередодні зустрічі глав зовнішньополітичних відомств Німеччини, Польщі та Росії у Санкт-Петербурзі.

В українському конфлікті вперше за останні місяці з'явилося слабке світло в кінці тунелю. Ми ще далекі від вирішення української кризи. Але після тижнів і місяців інтенсивних дипломатичних зусиль сторони конфлікту нарешті говорять один з одним,
- сказав Штайнмайєр.

За його словами, діалог, який зараз починається, ні в якому разі не повинен знову припинитися.

Німецький міністр вважає, що учасники тристоронньої контактної групи щодо реалізації мирного плану повинні сконцентруватися на тому, щоб зупинити насильство і продовжити розпочатий національний діалог за круглим столом.

Читайте також: Ми повинні на цьому тижні припинити вогонь, — Порошенко

"На майбутніх переговорах у Санкт-Петербурзі я хочу обговорити з російським міністром закордонних справ Сергієм Лавровим і польським міністром закордонних справ Радославом Сікорським те, як можуть бути використані позитивні моменти останніх днів для того, щоб зробити процес деескалації незворотнім", - підсумував Франк-Вальтер Штайнмайєр.

Нагадаємо, учасники тристоронньої контактної групи з реалізації положень мирного плану Президента України у складі представників України, Російської Федерації та ОБСЄ 8 і 9 червня провели три засідання.

Сторони дійшли спільного розуміння щодо ключових етапів виконання згаданого плану та переліку першочергових завдань, досягнення яких сприятиме деескалації ситуації в Донецькій і Луганській областях України”